IK LEER LEREN


Ik leer leren

Met veel plezier heb ik de training 'Ik leer leren' van Tea Adema gevolgd.

Deze training leert kinderen, op een actieve manier, wat ze nodig hebben om te kunnen leren.  Vaak hebben ze hierover nog nooit echt goed nagedacht. Dit gaan we samen onder de loep nemen.

Oftewel: Waarom en hoe ga je leren? We gaan niet inhoudelijk in op de lesstof maar kijken naar de voorwaarden die nodig zijn bij het leren. Zo worden zij zich bewust van hun valkuilen maar ook van hun kwaliteiten, sterkste punten en hoe ze deze kunnen inzetten.

De inhoud van het programma:

In principe bestaat de training uit 5 sessies.
Het kan in groepsverband (2-6 kinderen), maar meestal geef ik deze training individueel, ik kan dan nog beter inspelen op de hulpvraag en specifieke wensen.

We beginnen deze training met het vaststellen van een doel. Ieder onderwerp wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. In het werkboek noteren we alle bevindingen en hierin kunnen jullie altijd terugkijken naar onze ontdekkingen. De oefeningen, testen, vele tips en trucs in het werkboekje bevatten waardevolle informatie om de doelen te ondersteunen. Iedere training kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Leren ontspannen en leren concentreren, spelen in iedere training een belangrijke rol.

Les 1:
Je ontdekt je kwaliteiten, leervoorkeuren en je eigen manier van leren

Les 2:
Je leert omgaan met faalangst en hoe je motivatie kunt hebben en houden

Les 3:
Je ontdekt hoe je slim kunt plannen, met tijd om kunt gaan en je werk makkelijk kunt organiseren

Les 4:
Je ontdekt hoe jij je het beste kunt concentreren

Les 5:
Je leert je hersenen optimaal gebruiken voor het onthouden van lesstof

EVENWICHT IN DENKEN, VOELEN & DOEN